Tänker, Uncategorized

Album #1 – Appetite for Destruction

Nåddes av utmaningen som valsat runt på Facebook.  Välj 10 album som kraftigt påverkat din musiksmak. En skiva per dag, 10 på varandra följande dagar. Inga förklaringar, inga recensioner, bara omslag. Be varje dag någon annan att göra detsamma.

Och jag ska på Facebook försöka hålla mig till reglerna, men kompletterar med korta kommentarer här istället. Om inte annat hjälper det mig att motivera mina egna val och minnas vad som kändes.

Det första albumet jag valt är Guns ’n’ Roses debutalbum Appetite for Destrucition från 1987. Mig nådde det på riktigt i mitten av 90-talet. På väg in i tonåren och min första musikrevolt. Bort från Orup och Niklas Strömstedt. Ett första snuddande vid det upproriska, farliga och högljudda.

Riffet i Welcome to the Jungle. Axls ylande och imponerande bredd i rösten (kanske ännu tydligare på Use your illusion fyra år senare…). De mörka, rätt hemska, illustrationerna i texthäftet. Texterna om droger, sprit och sex. En rockvärld så långt från det medelklassiga pojkrummet i Enebyberg.

Jag återvänder rätt sällan till albumet idag, men det fick något i mig att vakna. Om musik låta så här, vad kunde mer finnas att upptäcka?

Standard

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *