Arkiv

Världsrekord, definitivt genombrott och summering vecka 3

Tillbringat större delen av dagen som speaker under Raka Spåret, en av de bästa friidrottstävlingarna vintertid i Sverige.

Mäktig dag med många bra resultat. För mig gick pulsen upp vid ett par tillfällen, dels när evigt unge Mattias Sunneborn fick sätta sitt efterlängtade veteranvärldsekord med 7.59m, och dels vid de tre lopp som Irene Ekelund sprang.

Magiskt lätt löpsteg och en skön attityd till sitt friidrottande verkar hon ha. Vi får hoppas att det fortsätter så. 7.43, 7.38 och 23.53 blev hennes resultat i dag, och i morgon kommer inte många behöva undra vem hon är. Det är speciellt när stjärnor föds och jag tror att idag kan ha varit en sådan dag.

Min egen träningsvecka blev lite stympad på grund av sjukdom men är ändå långt bättre än förra veckan. Två löppass med bra känsla, ett med lite avslutande fart och ett med lite längre distans. Nöjd med att hålla tiderna som jag tänkt på lördagens pass, trots bitvis isgata. Ser fram mot nästa vecka och förhoppningsvis tre löppass och ett alternativpass.

Tredje träningsveckan summerad:
Antal pass: 2 (2 löpning)

Distans löpning: 17.90 km
Snitt per km: 04.45 min/km
Sammanlagd träningstid: 1h 25min

Standard

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *